Besplatna dostava za narudžbe iznad 70€

 Besplatna dostava za narudžbe iznad 70€

Kemoterapija – Kako se pripremiti na gubitak kose, obrva, trepavica

Gubitak kose zasigurno je jedna od najtežih nuspojava kemoterapije, za neke od nas i najteži izazov u liječenju. Iznenadni gubitak kose čini nas nemoćnima, oduzima nam važan simbol ženstvenosti, odaje dijagnozu i bolest koju prolazimo. Iako je najvažnije da smo dobro, da sve dobro prođe i da nam nalazi budu dobri, teško je prihvatiti novu sliku sebe u ogledalu.

Ako ste upravo u procesu pripreme za kemoterapiju, donosim vam savjete kako da se što bolje i što “bezbolnije” pripremite na gubitak kose, obrva i trepavica.

Najvažnije je znati da je gubitak kose samo privremen, kosa će početi rasti otprilike 6 mjeseci nakon prve kemoterapije, vjerojatno će biti drugačije teksture, moći ćete isprobati sve one kratke stilove frizura, a u međuvremenu zapamtite – vi ste puno više od svoje kose! Budite usredotočene na proces liječenja, na snagu vaših misli, optimizam i pozitivu.

Skratite kosu prije kemoterapije i gubitka kose

Razmislite o šišanju na kraću frizuru prije nego počnete s kemoterapijom. Pomoći će vam da se naviknete na kratku kosu i biti će vam lakše kada kosa počne ispadati. Ispadanje kose najčešće se događa 2-3 tjedna nakon prve kemoterapije. Možete i nekoliko puta skratiti kosu nakon prve kemoterapije do gubitka kose i na taj način probati neke kratke stilove frizura koje se inače nikada ne biste usudile isprobati.

Odaberite periku prije kemoterapije i gubitka kose

Ako se odlučite za nošenje perike, savjetujem vam da ju odaberete prije početka kemoterapije. Imati ćete više energije, lakše ćete odabrati nijansu i dužinu koja vam najbolje pristaje. Najvažnije je da odaberete periku u kojoj se osjećate najugodnije. Ja sam odabrala klasičan pixie stil perike – kratku periku sa šiškama u mojoj prirodnoj nijansi – tamno smeđoj. S njom sam se osjećala baš ugodno, a kada je kosa počela rasti nisam imala onaj prijelaz sa duge perike na kratku kosu. Također, informirajte se kod svog obiteljskog liječnika o doznaci za perike na teret HZZO-a.

Ovo je jedna od perika koju imamo u ponudi i naš apsolutni bestseller i ide na doznaku HZZO-a bez nadoplate.

Od umjetnog je vlakna ali vrlo kvalitetna, lagana i bez onog umjetnog sjaja. Perika “LAURA” je dostupna i u drugim bojama.

Potpuno je pokrivena doznakom HZZO-a.

Nabavite pokrivala za glavu – turbane, marame i kape

Turbani, marame i kape zaštititi će vaše tjeme i pomoći vam osjećati se ugodnije i samopouzdanije. Vaše tjeme će biti jako osjetljivo nakon što kosa otpadne stoga birajte nježne materijale koji neće dodatno iritirati osjetljivo vlasište. U našoj ponudi možete pronaći puno lijepih i elegantnih modela turbana za svaki dan, sve prilike i za nošenje tijekom spavanja.

Pogledajte sve modele turbana i kapa, laganih kapica za spavanje i marama na linku: Pokrivala za glavu – Arya Intimates

Trajno iscrtavanje obrva prije kemoterapije

Uz kemoterapiju i gubitak kose, česta nuspojava je i gubitak obrva i trepavica. Dok gubitak kose možemo lako prikriti perikom i turbanom, gubitak obrva i trepavica teže je sakriti, pogotovo ako niste baš spretne u svakodnevnom iscrtavanju obrva olovkom. Informirajte se o trajnom iscrtavanju obrva. Predlažem vam da trajno iscrtavanje obrva ili microblading napravite prije kemoterapije prema vašem prirodnom obliku obrva. Taman će vam trajati godinu dana ili dvije godine – dok vam savršeno ne izrastu vaše obrve. Raspitajte se u više kozmetičkih salona, neki saloni ovaj tretman ne naplaćuju onkološkim bolesnicama.

Podijeli

Novo na blogu

Gubitak kose uslijed kemoterapije

Nama ženama je gubitak kose uslijed kemoterapije veći šok od same dijagnoze maligne bolesti i jedan od najvećih stresova tijekom liječenja. Gubitak kose može biti težak fizički i emocionalno. Fizički,

Povezane objave

Istakni ljepotu svog tijela

Unatoč bolesti koju si preboljela i usprkos tome što se tvoje tijelo promijenilo, ti si još uvijek ona ista – lavica, snažna žena koja može sve, koja će se suprotstaviti sudbini i pobijediti, koja je moćna i predivna u isto vrijeme. Našom linijom proizvoda dajemo ti mogućnost da istakneš svoju senzualnost i da se osjećaš ugodno u svom tijelu.