RADNO VRIJEME TRGOVINE: PON-PET 9-15h

Grudnjaci na doznaku HZZO-a

Ovdje smo da vam pomognemo pronaći udobne grudnjake i proteze dojki (silikonske i lagane privremene umetke) nakon operacije i kako bismo vam pomogli učiniti ovo iskustvo što ugodnijim. Budući da znamo puno o donjem rublju, a i sama sam prošla mastektomiju želimo se sigurno držati onoga u čemu smo dobri, a to je postoperativno donje rublje.

U našoj trgovini u Rotonda centru (Jurišićeva 19) u Zagrebu preporučiti ćemo vam model i odrediti točnu veličinu postoperativnog grudnjaka, te točnu veličinu proteze. Zajedno ćemo pronaći najbolje rješenje i simetričan izgled.

Ortopedski grudnjaci na doznaku i silikonske proteze dojki

U ponudu grudnjaka na doznaku HZZO-a uvrstili smo Amoena, Anita i ABC Breast Care grudnjake na doznaku i privremene tekstilne proteze dojki, te silikonske proteze dojki i silikonsku ljuskicu, tanku formu od silikona za vraćanje simetrije nakon rekonstrukcije jedne dojke ili poštedne operacije.

Istražite naš prekrasni asortiman grudnjaka dostupnih na doznaku HZZO-a.

Udobni pamuk i prednje kopčanje

“Frances”

Klasični pamučni postoperativni grudnjak s prednjim kopčanjem sve je što vam treba neposredno nakon operacije i u postoperativnom periodu. Zbog svoje udobnosti, širokih naramenica i visokih leđa postati će vaš omiljeni grudnjak za svaki dan i za slobodno vrijeme. 

Podstavljeni bešavni grudnjak

“Lara”

Podstavljeni grudnjak oblikovanih košarica osigurati će vam simetriju, a njegova bešavna tkanina potpuno je nevidljiva ispod odjeće.
Idealan model grudnjaka za nošenje ispod majica i topića ljeti. 

Ženstveni model s čipkastim detaljem

“Isabel”

Ženstveni model grudnjaka s čipkastim detaljem koji prekriva visoke ožiljke i udubljenja. Pružiti će vam više od samog grudnjaka jer ćete ga voljeti nositi ispod bluza, topića i košulja s dubljim izrezom. Osigurati će vam potpunu slobodu pokreta, prilikom naginjanja…

Elegancija s naglaskom na udobnosti

“Nancy”

Ženstveni model grudnjaka s dodatkom čipke i unutarnjim džepićima s COOLMAX tkaninom koja osigurava prozračnost i ugodnost na koži, brzo upija znoj i brzo se suši. Jako dobro prianja na prsima. Šire naramenice.

Udobni pamučni grudnjak

“Embrace”

ABC Breast Care grudnjak “Embrace” s visokim udjelom pamuka kombinira funkcionalnu udobnost s nježnom elegancijom. Visoki V izrez i visoke bočne stranice pružaju dodatnu potporu i pokrivenost. Umeci od mekane, elastične čipke na visokom dekolteu, naramenicama i nježnoj pasici pružaju izgled romantičnog topića.

Grudnjak s decentnim cvjetnim uzorkom

“Lady Rose”

Poseban grudnjak klasičnog kroja, bez žica i pojačanja sa strane. Mekane bešavne košarice lagano ispunjene vlaknima za poboljšano podizanje i dodatnu podršku. Decentni žakard cvjetni uzorak daje ovom grudnjaku posebno romantičan izgled.

Privremena tekstilna proteza dojke

Priform

Privremena proteza dojke, namijenjena nošenju odmah nakon operacije i u slobodno vrijeme. Idealna za nošenje i kao lagani noćni umetak. Ispunjena je mekanim vlaknima, koja se po potrebi mogu izvaditi, te tako možete individualno podesiti volumen koji vam je potreban. Prozračni pamuk na poleđini proteze je jako nježan i ugodan za osjetljivu kožu.

Silikonska proteza dojke

AMOENA Essential Light

Do 25% je lakša od standardne silikonske proteze i idealna je za sportke aktivnosti.

Dvoslojna proteza izrađena je od dvije vrste silikona. Unutrašnji sloj silikona je mekši, te pomaže smanjenoj perspiraciji kože iza proteze.

Napravljene od InTouch slikona, najmekšeg silikona koji imitira prirodno tkivo, a pri tome zadržava svoj oblik.

Veličine: 1-12

Silikonska rebrasta dojka

ANITA Active

Lagana, rebrasta silikonska proteza posebno dizajnirana za aktivan život, sport, plivanje, a obožavaju ju žene koje pate od pojačanog znojenja.

Rebrasti stražnji dio osigurava protok zraka osiguravajući svježi osjećaj tijekom cijelog dana (to će vam biti posebno važno ako patite od valunga i pojačanog znojenja).

Savršeno dizajnirana za sportske aktivnosti , aktivan način života i plivanje jer voda bolje cirkulira kroz protezu.

Veličine 1-12

Silikonska ljuskica za oblikovanje ABC

Tanka forma od silikona za vraćanje simetrije grudi

dealno je rješenje nakon operacije očuvanja dojke, nakon rekonstrukcije dojke – kada se želi vratiti simetrija.

Veličine: 3-10

PRAVA NA MEDICINSKA POMAGALA

Ovisno o vrsti operacije, nakon operacije karcinoma dojke imate pravo na ortopedske grudnjake, privremenu i silikonsku dojku/e na doznaku HZZO-a:

ORTOPEDSKI GRUDNJAK

  • 2 kom godišnje
  • Doznaku izdaje obiteljski liječnik (prijedlog specijalista nije potreban)

SILIKONSKA DOJKA

  • 1 kom godišnje kod jednostrane amputacije dojke
  • 2 kom godišnje kod obostrane amputacije dojke
  • Doznaku izdaje obiteljski liječnik (prijedlog specijalista nije potreban)

PRIVREMENA DOJKA

  • Prva, mekana dojka koja se nosi nakon operacije
  • Odobrava se samo jednom, odmah nakon operacije, prema preporuci kirurga
  • Doznaku izdaje obiteljski liječnik